Giftenactie Heerlijkheid Beek

Kastanjedal gered, met uw hulp!

Dankuwel!

Als gevolg van de klimaatverandering was de kwaliteit van het bronnenbos in het Kastanjedal op ons landgoed Heerlijkheid Beek achteruitgegaan. Zeldzame planten en dieren verdwenen er, en de beroemde Kabouterboom stond niet meer zo stevig als vroeger.

GLK riep de hulp van haar achterban in om de noodzakelijke maatregelen te kunnen financieren. Met succes! Ruim 2.500 mensen maakten gemiddeld bijna € 29 over. Mede dankzij deze extra bijdrage van in totaal € 72.650 kon GLK de herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Langs het pad voor de Kabouterboom werd een keerwand geplaatst, om de hydrologie te verbeteren werden verloren stuwtjes vervangen en nieuwe watervangers zorgen ervoor dat (overvloedig) regenwater het bos wordt ingeleid.

Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de hevige regenbuien van tegenwoordig geen effect meer hebben op de kwetsbare natuur. Als sluitstuk van de werkzaamheden plantten twee GLK-medewerkers sleutelbloem terug bij de bron. Nu er geen zand meer de bron inspoelt, hebben diverse zeldzame planten en dieren weer een toekomst in het Kastanjedal.

www.glk.nl/heerlijkheidbeek